Ocena Teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/2 RU20 +RACAL 100W +A ATU TRANSWORLD
#1
Eksajter RU20 spojen na RACAL 100W i automatsku  antensku kutiju TRANSWORLD
Ovo bi mogao biti nastavak posta "RPrU5-1".
100tinak mW iz eksajtera se vodi u RACALov linear 100W.U  orginalu za 100W izlaza on trazi 5W pobude medjutim na ulazu ima atenuator koji oslabi tih 5W na 100mW .Fabricki podatak je da se kod servisiranja linearca iskljuci ulazni atenuator i da je dovoljan signal  iz signal generatora za punu pobudu.Sam linearac je napravljen prilicno robusno i dobro osiguran od "pametnih" korisnika ,koncepcija krajem 60tih ali vrlo lepo radi.Treba voditi racuna da napon napajanja bude 28V inace nece izbaciti punu snagu.Njegovih 100W se vodi u automatsku antensku kutiju TRANSWORLD koja je na krovu pored antene.Na komandu TUNE S1 (veza E) antenska kutija zahteva (preko "F")oko 10W pobude tako sto ukljuci rele koje ubaci R u VF vod izmedju eksajtera i lineara da bi iz njega dobili 10W.Istovremeno drugi par kontakata tastuje CW signal u eksajteru.Vrednost R pronaci tako sto umesto ant. kutije stavimo Wmetar i sa CW signalom (startujete rele tako sto vezu "F" spustite na masu) nadjemo vrednost  R pri kojoj LIN. daje 10W(pocnite sa par 100 oma).U linearu ISECITE vezu "E" tako da SAMO prolazi kroz linear.
 Napajanje u eksajter dolazi preko kontakta "48","preskocen" je prekidac za paljenje tako da se ceo sklop ukljucuje prekidacem na linearu.
 Za pojacalo AF je iskoriscen audio stepen iz EI televizora (TBA800) ili neki drugi ne zaboravite da sklop radi sa 28V.Na red sa zvucnikom sam stavio otpor oko 20 oma a na ulazu pojacavaca fiksni atenuator.To nije obavezno ali je time ogranicena snaga na zvucniku za neko normalno slusanje i podesavanje jacine.Veza sa kontakta "32" u eksajteru je u uredjaju PREVEZANA na vod za slusalicu ,ako niste sigurni kako mozete AF uzeti normalno sa MTK konektora.
[Slika: attachment.php?aid=60]


Svi kablovi izlaze kroz bocni otvor (gde je bilo napajanje).
 Ovaj sklop je sastavljen i u radu je kod YU7KT .
 Sastavljen je pre oko god. dana ,mozda sam nesto i zaboravio zato kazem da je principska sema a pocnite ga raditi (ili neki slican) tek kad vam bude sve u njemu kristalno jasno.
 
73 i GL de YU1IE
Zoran - Plavi
email: plavii@ptt.rs   U naslovu stavite neki RA znak ,nepoznate poruke brisem


Prilog(a) Izvedena sličica(e)
           
#2
kontakti relea mozda nisu logicno nacrtani nalaze se u mirnom polozaju ,radni je u desno


Skoči na Forum:


Korisnik(a) pregleda ovu temu: 1 Gost(a)